Πρόγραμμα “μαθαίνω για το περιβάλλον”
28/12/2020

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει.
Ζαν-Υβ Κουστώ, 1910-1997, Γάλλος ωκεανογράφος

Ως άνθρωποι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του πλανήτη, ανήκοντας στο μοναδικό αυτό οικοσύστημα, το σπίτι μας τη Γη.

Οι σύγχρονες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν σε πολλές περιπτώσεις ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της αρμονίας στα οικοσυστήματα και τη δημιουργία φυσικών φαινομένων επιβλαβών για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Τα ολοένα και αυξημένα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν το δημόσιο διάλογο και έχουν ως αναφορά την εξασφάλιση της ανθρώπινης υγείας και διαβίωσης, έδωσαν το έναυσμα στον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ για να ξεκινήσει μια καινοτόμο δράση και να ασχοληθεί με την ευαισθητοποίηση των δημοτών, ξεκινώντας από τα νήπια του νησιού μας, τους αυριανούς πολίτες. Η εν λόγω πρωτοβουλία οργανώνεται και διενεργείται από την γεωλόγο Εκάβη Χαραλαμπάκου, με αντιπρόεδρο περιβάλλοντος τη Μαρία Αγγελάκη.

Το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στα νηπιαγωγεία του νησιού μας γιατί σε αυτές τις ηλικίες τίθενται οι βάσεις ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τη φύση και την επιστήμη αφού η μάθηση μετατρέπεται σε παιχνίδι και μέσα από αυτή χτίζονται τα θεμέλια που θα πατήσουν μεγαλώνοντας και θα γίνουν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Μέσω του παιχνιδιού, του πειράματος και της παρατήρησης, της επεξεργασίας δεδομένων και της αποτύπωσης εξασκούμε με τα παιδιά τις γνωστικές λειτουργίες, τις αισθήσεις και τις αδρές κινητικές ικανότητες και εμβαθύνουμε σε απλές μαθηματικές έννοιες και φυσικά φαινόμενα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Μουσικοχορευτικό σεργιάνι στη Σαντορίνη

Μουσικοχορευτικό σεργιάνι στη Σαντορίνη

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ με χαρά σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στο χορό και στην παράδοση. Ένα μουσικοχορευτικό σεργιάνι από το χορευτικό σχήμα του...