Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2021”
21/06/2021

Αυτή τη χρονική περίοδο που οι άνθρωποι δοκιμάζονται, που αναζητούν λίγη χαλάρωση από την σκληρή καθημερινότητα και τις απρόβλεπτες καταστάσεις, η μουσική αποτελεί ένα ιδανικό μέσο αποσυμπίεσης! Ένα «καταφύγιο» που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ…

Η «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής» δημιουργεί την τέλεια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω όλοι μας έστω και για λίγο κάθε αρνητική σκέψη και να «ταξιδέψουμε» μέσα από τους ήχους και τις μελωδίες εκατοντάδων καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος σε αυτή την πολιτιστική γιορτή.

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από ένα γεγονός σαν αυτό και φέτος δίνει το παρών στην «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής» με μια διασκευή του εκπληκτικού «βαλς των χαμένων ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι.

Ντόπιοι μουσικοί αποδέχθηκαν με χαρά τη πρότασή μας να συμμετάσχουν στο βίντεο κλιπ, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό, δημιουργώντας ένα άρτιο και καταπληκτικό οπτικό και ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας (www.dappos-santorini.com) και στη σελίδα μας στο Youtube (ΔΑΠΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ).

Έπαιξαν οι μουσικοί:
1ο σχήμα: Χριστόφορος Γαβαλάς (ηλεκτρική κιθάρα), Μάριος Μαρώλιας (ακουστική κιθάρα)
2ο σχήμα: Σοφία Σιάνου (φλάουτο), Ραφαήλ Σιγάλας (πιάνο)
3ο σχήμα: Κωνσταντίνος Πελεκάνος (ακουστική κιθάρα), Δημήτρης Χατζηλαζαρίδης (ακουστική κιθάρα), Γιάννης Κουέλης (τύμπανα), Γιάννης Βαζαίος (μπάσο)
4ο σχήμα: Γιώργος Ρούσσος (πιάνο) – Αντώνης Πρέκας (βιολί)
5ο σχήμα: Σύγχρονο τμήμα του Εθνικού Ωδείου Θήρας με καθηγητή τον Χριστόφορο Γαβαλά & μαθητές τους Ελένη Αργυρού (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Φύτρος (ηλεκτρική κιθάρα), Θέμης Καπετσώνης (ακουστική κιθάρα), Εύα Κοντού (ηλεκτρικό μπάσο), Αντώνης Ελευθεράκης (τύμπανα).
6ο σχήμα: Φιλαρμονική του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Γεροντάκη.

Ηχογράφηση/Mix/Master: Μάριος Μαρώλιας.

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Κώστας Βουλγαράκης (Lifeclicks Studio).

Τοπικός Συντονιστής «Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής»: Εθνικό Ωδείο Θήρας.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

Στα πλαίσια της εκμάθησης παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θήρας, η χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Ξιάρχου Σταματίνα επιμελείται...

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’»

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’»

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’» Τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα...