Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών»
09/02/2024


Με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων Φηρών – Μεσαριάς, του Δημοτικού Μεσαριάς και του Γενικού Λυκείου Θήρας, το «1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών» που πραγματοποιήθηκε δωρεάν από τον Δήμο Θήρας στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2024 και επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Σταματίνα Ξιάρχου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χορούς του Πόντου, της Μακεδονίας και των Κυκλάδων, να παρακολουθήσουν μια ιστορική διαδρομή των χορών και των φορεσιών και φυσικά να δοκιμάσουν να χορέψουν τα βήματα ορισμένων εξ’ αυτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατσίπης Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας κ. Λιγνός Ιάκωβος.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χοροδιδάσκαλους κ. Παύλο Καρυπίδη του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» και τον κ. Σωτήρη Τσιρογιάννη των Πολιτιστικών Συλλόγων «Βεργίνας Αιγές» και «Ξεχασμένης Γ. Σεφέρης» για την τιμή που μας έκαναν να βρεθούν στη Σαντορίνη και να παρουσιάσουν το σεμινάριο μαζί με την κ. Ξιάρχου.

Ευχαριστούμε επίσης για την πολύτιμη βοήθειά και τη στήριξή τους τους διευθυντές και τους διδάσκοντες των σχολείων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν με θέρμη το αίτημά μας.

Η ανταπόκριση των παιδιών και η «αγκαλιά» τους προς την παράδοση και τον χορό μας γεμίζουν χαρά και μας δεσμεύουν, ώστε να επαναλάβουμε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών και την επόμενη σχολική σεζόν σε ακόμα περισσότερα σχολεία.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

Στα πλαίσια της εκμάθησης παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θήρας, η χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Ξιάρχου Σταματίνα επιμελείται...

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’»

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’»

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’» Τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα...