Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ «Η μουσική πάει σχολείο»
26/09/2022

Μια εβδομάδα αφιερωμένη στα παιδιά μας και στη κλασική μουσική είχαμε τη χαρά να περάσουμε από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022 χάρη στο πρόγραμμα «Η μουσική πάει σχολείο».
Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και την οποία πραγματοποίησε ο Δ.Α.Π.Π.ΟΣ σε συνεργασία με το «Transcription Ensemble», φέρνοντας στα δημοτικά σχολεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς εκπαιδευτικές συναυλίες κλασικής μουσικής.

Στόχος του προγράμματος ήταν να ταξιδέψει η μελωδία καθώς και η πληροφορία για τη σημασία της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο.

Μάλιστα, η δράση ολοκληρώθηκε με μία κεντρική ομιλία με θέμα «Τα οφέλη της μουσικής εκπαίδευσης» και μία συναυλία κλασικής μουσικής από τους διακεκριμένους μουσικούς Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί), οι οποία αποτελούν και τους εμπνευστές του επιμορφωτικού προγράμματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους τρεις μουσικούς, το Εθνικό Ωδείο Θήρας και τον διευθυντή του κ. Κώστα Γρηγορίου, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και φυσικά τα παιδιά μας που «αγκάλιασαν» με θέρμη και ενδιαφέρον μία τόσο όμορφη κι επιμορφωτική δράση.


ΔΡΑΣΕΙΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ