Με άρωμα… Πρωταθλητή Ευρώπης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ (Photos & Video)
15/02/2022

Σε εξαιρετικό και ευδιάθετο κλίμα έκοψε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το προσωπικό του, εκπρόσωποι των ομάδων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και εξέχοντα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, είχαμε την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να βρίσκεται ανάμεσά μας ως επίτιμος προσκεκλημένος του προέδρου του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αλαφούζου Βασίλη, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας του 2004 κ. Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος εκτός από τις ευχές για τη νέα χρονιά, στάθηκε αρκετά εντυπωσιασμένος στο ευδιάκριτο κλίμα σύμπνοιας και ενότητας μεταξύ των εμπλεκόμενων με τον αθλητισμό του νησιού και της δυναμικής που αυτή η ενότητα αποπνέει. Επίσης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις προκειμένου να συμπεριληφθεί η Σαντορίνη ως μία από τις πόλεις που φέτος θα φιλοξενήσει το «Legends 2004 Youth Cup».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αλαφούζος Βασίλης εξήρε την αγαστή συνεργασία του τόσο με το Δ.Σ και τους υπαλλήλους του Οργανισμού, όσο και με τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού, τονίζοντας παράλληλα πως «μετά από δύο χρόνια πανδημίας με περιορισμένα οικονομικά δεδομένα που δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο του Οργανισμού, η αυτοπεποίθηση και η διάθεση για δημιουργία είναι στα ύψη». Μάλιστα, ευχήθηκε για μια χρονιά ανάτασης σε όλα τα επίπεδα με υγεία, αισιοδοξία και περισσή διάθεση προκειμένου να «ανεβάσουμε ένα σκαλί παραπάνω τις υπηρεσίες του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ».

Επίσης, από το βήμα μοίρασαν χαμόγελα και ευχές για τη νέα χρονιά αρκετοί εκ των παρευρισκόμενων.

Τη συμπαράσταση και τα συγχαρητήρια της εκκλησίας προς το έργο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ εξέφρασε ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καραμολέγκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε με επιστολή του ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης Λευτέρης, στην οποία στάθηκε και στην συμβολή του Οργανισμού στην αθλητική ανάπτυξη του νησιού.

Στην φίλαθλη συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και στην αγάπη των Σαντορινιών για το Κλειστό Γυμναστήριο αναφέρθηκε ο Έπαρχος Θήρας κ. Δαρζέντας Χαράλαμπος.

Με τη σειρά του ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάινας Ηλίας στάθηκε στους αγώνες της μαθητικής νεολαίας που έγιναν ώστε να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και σημείωσε πως ο επόμενος στόχος όλων πρέπει να είναι η δημιουργία ενός Κλειστού Κολυμβητηρίου κι ενός σταδίου.

Στην ευχή για τη κατασκευή ενός θεάτρου στη Σαντορίνη αναφέρθηκε κατόπιν ο Αερολιμενάρχης Θήρας κ. Γάκης Δημήτρης, ενώ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης κ. Διαμαντόπουλος Νίκος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το όραμα και το πλάνο του κ. Αλαφούζου όσον αφορά στον αθλητισμό και στις πολιτιστικές δραστηριότητες στη Σαντορίνη.

Έπειτα, η αντιπρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αγγελάκη Μαρία δήλωσε περήφανη για το έργο του Οργανισμού, ο διοικητής του ΚΕΔΑ Σαντορίνης ευχήθηκε για μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και στη συνέχεια η κ. Γκλαβά Αδαμαντία ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, αλλά και μέλος του Δ.Σ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ τόνισε πόσο σημαντικό είναι «να αδράξουμε κάθε ευκαιρία για χρηματοδότηση και καλή συνεργασία, ώστε να ξανανέβουμε ψηλά και να μην στερήσουμε τα παιδιά της Σαντορίνης από τίποτα στον αθλητισμό και στον πολιτισμό».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά» κ. Ορφανός Μανώλης αναφέρθηκε στα έργα των ανθρώπων του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ λέγοντας πως «όλοι μαζί σαν ομάδα στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ έχουν καταφέρει κι έχουν κάνει τόσα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα» και συνέχισε τονίζοντας τις καλές σχέσεις τόσο της παράταξής του, όσο και του Οργανισμού με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος όπως ανέφερε στηρίζει τη Σαντορίνη και περιμένει ιδέες, προτάσεις και τρόπους υλοποίησής τους.

Στο μεταξύ, στην άψογη συνεργασία τους με τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του Οργανισμού, αλλά και στην καλή κατάσταση που βρίσκονται τα γήπεδά μας στάθηκαν στις δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Α.Ο Θήρας κ. Σκοπελίτης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Α.Ο Καρτεράδου κ. Καβαλάρης Μιχάλης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Α.Ε Σαντορίνης κ. Βλαβιανός Νίκος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του Πρωταθλητή Ευρώπης κ. Άγγελου Μπασινά για την τεράστια προσφορά του στον αθλητισμό της χώρας μας, του δημοσιογράφου κ. Παναγιώτη Μυτιληναίου για την αξιέπαινη δράση του όσον αφορά στα αθλητικά δρώμενα της Σαντορίνης και της κ. Ειρήνης Φουστέρη για τη δημιουργία του εικονογραφημένου εκπαιδευτικού παραμυθιού «Ο Στρατής στο δρόμο ως πεζός», το οποίο μοιράζεται δωρεάν από τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ στα παιδιά που επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ