Μαθαίνουμε για το περιβάλλον με τη βοήθεια του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ
28/04/2020

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης ξεκίνησε φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Μαθαίνω για το Περιβάλλον”, θέλοντας να φέρει σε άμεση επαφή το παιδί με τις φυσικές διεργασίες, κάνοντας το πείραμα και την παρατήρηση παιχνίδι.

Στόχος η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μαθητών στα 26 νηπιαγωγεία του νησιού μας, που ολοκλήρωσαν την ενότητα των δραστηριοτήτων σχετικά με το Έδαφος και την Καλλιέργεια. Τα ‘επιστημονικά’ επιτεύγματα των νηπίων μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη μελέτη της σύστασης του εδάφους, τη γνωριμία με την υδροπονική καλλιέργεια, τη δημιουργία μικρών θερμοκηπίων, την επαφή με τα βότανα, την κατανόηση της διάβρωσης στην επιφάνεια της γης, καθώς και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας.

Λόγω πανδημίας, το πρόγραμμα διακόπηκε και αναβλήθηκε η επίσκεψη στο νηπιαγωγείο της Θηρασιάς. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνεχίζεται η υλοποίησή του.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την εποπτεία της Αντιπροέδρου του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και υπεύθυνης για το περιβάλλον, Μαρίας Αγγελάκη και το οργάνωσε και το πραγματοποιεί η Εκάβη Χαραλαμπάκου, γεωλόγος με ειδίκευση στο Περιβάλλον.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Βάλαμε τις… ρίζες για ένα πράσινο μέλλον

Βάλαμε τις… ρίζες για ένα πράσινο μέλλον

Μπορεί ο καιρός στην αρχή της ημέρας να μας έκανε… νερά, ωστόσο με τη συνεργασία μαθητών και δασκάλων καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το σημερινό...