Κόντρα στον καιρό… η “Εβδομάδα Γης” στην παραλία Καμαρίου
10/04/2022

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες και ο αέρας που επικρατούσαν το πρωί της Κυριακής να μην επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί όπως είχαμε προγραμματίσει η περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Καμαρίου, ωστόσο όσοι τολμηροί βρέθηκαν στην “Καμάρα” το πρωί δεν έμειναν με… σταυρωμένα χέρια. Με την καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Καμπανού, οποίος πριν ξεκινήσουμε μας έδωσε αρκετές πληροφορίες για τον παράκτιο καθαρισμό και με την βοήθεια των μελών της Οργάνωσης Dive In Action που ήταν μαζί μας, συντονίστηκαν άψογα μικροί και μεγάλοι στον καθαρισμό της παραλίας. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε σε μικρούς και μεγάλους η διαπίστωση πως σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα συλλέξαμε σχεδόν δεκατρία κιλά απορρίμματα (κυρίως πλαστικά).

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Βασίλης Αλαφούζος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Παρά την αναβολή της δράσης λόγω του δυνατού ανέμου βιώσαμε την έκπληξη να βλέπουμε μικρούς και μεγάλους να προσέρχονται τελικά στην παραλία του Καμαρίου και μετά από τις πολύτιμες πληροφορίες που μοίρασε ο Δημήτρης Καμπάνος έπιασαν όλοι δουλειά! Αποτέλεσμα; Να συλλέξουμε 13 κιλά πλαστικού σε 40 λεπτά! Μπορεί η σημερινή δράση να μην εξελίχθηκε λόγω καιρού όπως ονειρευόμασταν όμως η παρουσία τόσων παιδιών μας γέμισε ενθουσιασμό να συνεχίσουμε“.

Η “Εβδομάδα Γης” συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σύντομα θα ενημερωθείτε για την επόμενη δράση του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε παραλία. Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στην παραλία του Καμαρίου και ευελπιστούμε να έχουμε τη χαρά να σας συναντήσουμε και στις επόμενες δράσεις του Οργανισμού.

“Γνωρίζουμε το περιβάλλον μέσα απ’ το παιχνίδι
Προστατεύουμε το περιβάλλον με δράσεις”

(Περισσότερες πληροφορίες για την “Εβδομάδα Γης” θα βρείτε στην ενότητα “Εκδηλώσεις” στην ιστοσελίδα μας).ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ