Η επέτειος της Επανάστασης του ‘21 στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ
24/03/2022

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε σήμερα το Κλειστό Γυμναστήριο, καθώς είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ την εκδήλωση του Γυμνασίου Φηρών για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές πραγματοποίησαν μία πολλή όμορφη γιορτή με σεβασμό προς την παράδοση, τιμώντας τους Ήρωες της επανάστασης. Οι μαθητές του σχολείου ερμήνευσαν ποιήματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν με τη χορωδία του σχολείου και έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Διακόσια χρόνια μετά το έπος του ’21, το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης παραμένει ζωντανό στις καρδιές και στη μνήμη των Ελλήνων.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και ας προσπαθούμε να μην ξεχνάμε πως «τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί», όπως έγραφε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματα του.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

Στα πλαίσια της εκμάθησης παραδοσιακών χορών που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θήρας, η χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Ξιάρχου Σταματίνα επιμελείται...

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’»

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’»

Η Σταματίνα Ξιάρχου παρουσιάζει τις… τέχνες των μουσών. «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πατρίδας μας – Μέρος Α’» Τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα...