Εκδηλώσεις

Loading Events

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

Συναυλία με την Εθνική Συμφωνική ορχήστρα Ε.Ρ.Τ

27 Ιουλίου, 2018 @ 21:00 - 22:30

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων σας προσκαλούν την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής στα Φηρά στις 21:00 για να παρακολουθήσετε τη συναυλία με την Εθνική Συμφωνική ορχήστρα ΕΡΤ.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 καλύπτοντας το κλασικό ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Έχει παρουσιάσει έργα σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών μέσα από ηχογραφήσεις, ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και από συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Φεστιβάλ Πάτρας, στο Φεστιβάλ Βελιγραδίου, στην Όπερα Καΐρου, στο Μόντρεαλ, στην Κολωνία, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, σε διεθνείς μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την E.B.U. (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνιών), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε πόλεις της Ελλάδας. Τον Οκτώβριο του 2006, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα πραγματοποίησε συναυλία στην αίθουσα Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης. Τον Οκτώβριο του 2007, στο Polytheater του Πεκίνου, πραγματοποίησε την εναρκτήρια συναυλία των εκδηλώσεων για το πολιτιστικό έτος της Ελλάδας στην Κίνα. Σήμερα η Ορχήστρα θεωρείται από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας. Από τον Αύγουστο του 2016 Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων έχει αναλάβει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Θα παρουσιάσουν έργα των Γ. Σ. Μπαχ, Γ. Πάχελμπελ, Β.Α. Μότσαρτ, Ν. Σκαλκώτα.

Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λεπτομέρειες

Ημ/νια:
27 Ιουλίου, 2018
Ωρα:
21:00 - 22:30
Tags:

Τοποθεσία

Φηρά
Σαντορίνη, Κυκλάδων 84700 Ελλάδα + Google Map