Εκδηλώσεις

Loading Events

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

Προβολή Ταινίας “Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα”

16 Δεκεμβρίου, 2023 @ 20:00 - 21:00

Το μεγάλο ταξίδι στη Μεσόγειο Θάλασσα σε μια μοναδική αποτύπωση στον κινηματογράφο με την ταινία “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα” για 2η φορά στη Σαντορίνη.
Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του ΔΑΠΠΟΣ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της θάλασσας και όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη θαλάσσια περιβαλλοντική διατήρηση να δουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με την κατάθεση απόψεων των θεατών, εμπνευσμένες από τα μηνύματα της ταινίας.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την ANEMON Productions | CINEDOC Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ).
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων μέσω των ταινιών και η κινητοποίησή τους να εκπαιδευτούν ώστε να αναλάβουν δράση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών.
Λίγα λόγια για την ταινία
Μαγευτικές εικόνες, υποβρύχια και εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα και η συνεργασία δεκάδων επιστημόνων και τεχνικών, αναδεικνύουν την ιστορία της Μεσογείου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, στην εντυπωσιακή ταινία «Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα». Η ταινία αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης της χλωρίδας και της πανίδας της Μεσογείου, καθώς και τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Για τη δημιουργία της ταινίας «Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα», συνεργάστηκαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες και δεκάδες τεχνικοί, οι οποίοι εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια, σε 12 χώρες. Για τα πλάνα, απαιτήθηκε ενάμισης χρόνος απαιτητικών γυρισμάτων, τα οποία έφεραν σε πέρας κορυφαία συνεργεία, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές κινηματογράφησης των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Μαρόκο, αλλά εστίασαν στην Ελλάδα ως μία από τις χώρες όπου συναντώνται πολλά από τα χαρακτηριστικά είδη του μεσογειακού οικοσυστήματος.

Συνδιοργάνωση: Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ – e – Trikala Α.Ε – Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Λεπτομέρειες

Ημ/νια:
16 Δεκεμβρίου, 2023
Ωρα:
20:00 - 21:00

Τοποθεσία

ΔΑΠΠΟΣ
Καρτεράδος
Σαντορίνη, 84700 Ελλάδα
+ Google Map
Τηλ:
2286024828