Επιτυχημένη η ημερίδα “Σαντορίνη 1821 – 2021” (video)
07/05/2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε μέσω ψηφιακής πλατφόρμας το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την συμβολή της Σαντορίνης στον αγώνα για το αδούλωτο έθνος.

Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης στην οποία μίλησαν και απηύθηναν χαιρετισμό, ήταν η Υφυπουργός Παιδείας κυρία Ζέττα Μακρή, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Θάνος Βερέμης, οι καθηγητές Ιστορίας Δρ. Αθανάσιος Κωτσάκης και κ. Γαλαίος Γιάννης. Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χατζημάρκος Γιώργος καθώς και ο Δήμαρχος της Σαντορίνης Σιγάλας Αντώνης. Την ημερίδα άνοιξε με σύντομη παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.ΟΣ. Αλαφούζος Βασίλης ο οποίος και συνόψισε στο τέλος της εκδήλωσης με τα συμπεράσματα τα οποία εξήλθαν.

Όλοι οι προσκεκλημένοι ο καθένας από τη δική του πλευρά ανέδειξαν την συμμετοχή του νησιού μας και των Ελλήνων της εποχής στον αγώνα κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και διοργάνωσε o Δ.Α.Π.Π.ΟΣ. ήταν ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming καθώς και από την τηλεόραση VOLCANO TV.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων στον Πύργο

Τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων στον Πύργο

Επί τρεις συνεχόμενες βραδιές καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας θα μας παρουσιάσουν το έργο τους στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου σ'...