Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας
20/12/2018

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου με απόφαση της στις 20.12.2018, αποφάσισε την ένταξη του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» με δικαιούχο τον Δήμο Θήρας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με το συνολικό πόσο των 781.200,00 € .

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας με στόχο την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των δημόσιων κτιρίων. Τα συγκεκριμένα κτίρια είναι γνωστά για τις υψηλές ενεργειακές τους απαιτήσεις, κυρίως σε κλιματισμό, λόγω του μεγάλου ύψους του αγωνιστικού χώρου. Ένεκα και της μεγάλης χρήσης του γυμναστηρίου, η απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση είναι επιτακτική.

Ο εργασίες που περιλαμβάνονται στην πράξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου 2.350τμ από την ενεργειακή κατηγορία Δ στην κατηγορία Β+ είναι θερμομόνωση των τοίχων του γυμναστηρίου, αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, αντικατάσταση των ψυκτών που είναι εκτός λειτουργίας με έναν νέο υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και Α/Θ για την παραγωγή του ζεστού νερού, εγκατάσταση Φ/Β πάνελ ονομαστικής ισχύος 10kWp, αλλαγή των φωτιστικών με νέα τεχνολογίας LED και εφαρμογή διατάξεων αυτοματισμού στην υφιστάμενη Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ακολουθεί η Απόφαση με θέμα: Ένταξη της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας» με Κωδικό ΟΠΣ 5030511 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Ένταξη της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας» με Κωδικό ΟΠΣ 5030511 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Συγχαρητήρια στις Νεάνιδες του Α.Ο Θήρας

Συγχαρητήρια στις Νεάνιδες του Α.Ο Θήρας

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θήρας κ. Τζούρος Ελευθέριος συγχαίρει τις αθλήτριες, το τεχνικό επιτελείο και τη Διοίκηση του Α.Ο...